Spring naar content

HOUTSKOOL

De Houtskool biedt een sociale brug

Gooskens Hout heeft in samenwerking met DeMaackers ‘De Houtskool’ opgericht, een sociale werkomgeving waar mensen kunnen schaven aan hun talent zodat ze vol vertrouwen de werkvloer op kunnen. Met de Houtskool willen we iedereen de kans geven om kosteloos het vak te leren van houtbewerker. Het biedt perspectief aan mensen die daar wat verder vanaf staan zoals statushouders, school drop-outs en praktijkscholieren die nog niet direct aan het arbeidsproces kunnen deelnemen maar wel willen werken aan hun toekomst.

Bij de Houtskool kunnen ze dat op hun eigen tempo en met de persoonlijke begeleiding van DeMaackers. De Houtskool vormt daarmee een sociale brug die het potentieel op de arbeidsmarkt groter maakt. Belangrijk voor de deelnemers én voor alle bedrijven die op zoek zijn naar productiekrachten. Op het moment dat deelnemers er klaar voor zijn, worden ze vanuit de Houtskool begeleid naar een vaste baan in de houtbranche. Of die loopbaan bij Gooskens is, of bij een andere werkgever, is aan de deelnemers van de Houtskool zelf. Iedereen mag immers zelf bepalen waar hij of zij zich het prettigst voelt.

Bij DeMaackers aan de Raambrug in Bladel is een extra ruimte gecreëerd waar deelnemers van De Houtskool aan de slag kunnen. Gooskens Hout stelt er houtbewerkingsmachines beschikbaar waarop nieuwe houtbewerkingen geleerd kunnen worden. Dat biedt deelnemers de kans om veelzijdig te leren werken met hout; van houtbewerking tot houtmontage, maar voor het maken van eindproducten.

De essentie van de Houtskool is dat deelnemers er de ruimte krijgen om groeien, als professional én als mens. Zodat ze de deur uitgaan met zelfvertrouwen, nieuwe skills en toekomstperspectief. Perspectief op groeimogelijkheden en een vaste baan.

Wat daarbij ook helpt is de MBO-praktijkverklaring waarmee ze de deur uitgaan. Wie de smaak te pakken heeft, kan daarmee doorstromen naar een MBO 2 opleiding. Wie liever wil werken, kan ook aan de slag. Allemaal omdat ze bij de Houtskool hebben gewerkt aan hun toekomst. Mensen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden bij De Houtskool kunnen contact opnemen met Twan Krekels van DeMaackers: tel. 06 45 75 65 06 of dehoutskool@demaackers.nl

 

Ga terug naar ‘Maatwerk’